Glassy water

Vejret er simpelthen for godt, altså forstået på den vis, at der ikke er vind.
Læser at det er et generelt problem, Påsketræningen i Skive har samme udfordring også.

Stod tidligt op, og kunne iagttage en helt igennem fantastisk vig, ikke en krusning på vandet, og når jeg nu med sikkerhed ikke kunne starte dagen med en surftur, jamen så måtte kajakken jo i vandet.

Trillede ned til bredden, 131 meter fra mit opholdssted, smed kajakken i vandet og ville så entre fartøjet som normalt, dvs med pagajen bag ryggen, så den støtter når jeg glider ned i cockpittet.
Hmm:
Der er noget galt, for det første er min kajakdragt mør, og knager når jeg trækker i den, dernæst er der sket noget med selve cockpitåbningen, på en eller anden forunderlig vis, er hullet blevet markant mindre, dette kombineret med at mit skørt (det man sætter over karmen, så der ikke drypper vand ind i kajakken) var blevet underligt kort, jamen det endte med at blive en kamp på vilje.

Efter megen bøvlen, en del til lejligheden valgte eder, forstrakte sener og mindst en fibersprængning i ryggen, kom jeg endelig på plads, sjovt som en kajak kan blive smallere.

Heldigvis var der stadig opdrift nok i den, – var ved at foretage beregninger om deplacement på et tidspunkt, I ved vægten af den fortrængte væskemængde= deplacement,- det der reddede mig var formodentlig at det er saltvand i vigen og derved en høj vægtfylde, antager 1.o25, havde det været brakvand og vægtfylde 1.000 så var jeg nok ikke flydende.

Kort og godt, kom ud i fuldkommen glasklart vand. Og selv om sædet var for småt, ryglænet pressede i en rygdelle, dragten strammende over bugen, og lynlåsen i ryggen lavede mærker i nakkedellen, så var det en fin tur.

Den første km, gjorde ondt, kunne mærke at det er længe siden jeg sidst har roet, teknikken var heller ikke på plads, men efterhånden som jeg fik rytmen tilbage,- kombineret med at lynlåsen i dragten gav efter,- jamen så begyndte det at være dejligt.

Og for hulen en flot morgen.
Jeg var var eneste væsen på vandet, og da samme vand stadig er koldt, omkring 8 grader, er det flot klart. Jeg vil tro jeg ser bunden på 4-5m dybde.

Nu så jeg ikke så meget faktisk, en krappe, noget sildeyngel, og en enkelt havørred der sprang, ingen marsvin eller sæler desværre.

Men sådan en morgen, hvor det er fuldkommen stille, og man ikke engang kan høre andre mennesker,- det er fuldkommen fantastisk, helt helt glasklart, så fås det ikke bedre.

Man kommer i en eller anden form for harmoni, og ror blot lige så stille og tænker på alt og intet.

Jeg blev enig med mig selv om, at jeg ville gennemgå mit grej i dag, hvad skal justeres, hvad skal strammes osv,-  hvad har jeg egentlig?

Fromme tanker, der selvfølgelig fortager sig lige så snart jeg kommer hjem.

Blev i øvrigt mødt af opskæmte kvinder (har svigermor på besøg) ved deres morgenrunde i haven var de stødt på en slange der mindst var 3 meter lang.
Mit forslag om at det måtte være en KongeBoa blev ikke godt modtaget.

Men ok, vi har da fået en hussnog.


Alle forslag om at redaktionshunden skulle have lov til at jagte den blev afvist, jeg er sikker på at han kunne få en formiddag til at gå med det.

Flot, flot dag, og tror desværre ikke på vind.

Relive ‘Glassy water’


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.