mast knækket på land

Hjem Fora Forum mast knækket på land

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  J Fjordside 11 måneder, 2 uger siden. This post has been viewed 241 times

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #17702

  J Fjordside
  Participant

  Nu kan jeg også kalde mig medlem af den eksklusive klub, af folk hvis mast har præsteret at knække helt ved egen hjælp, liggende stille og roligt på stranden.

  Vi havde lige rigget til og jeg var på vej rundt om traileren, for at gribe mit grej og drage ud – BANG sagde det så, og min mast knækkede. Ikke engang lige over bommen eller ved en camper, bare et sted imellem 3 og 4 camber. Det var en original Severne SDM 490 og var rigget efter speccen på mit Reflex6 8,6.

  Held i uheld – heldigvis skete det på land, så jeg sparede en lang og pinlig gåtur, og heldigvis tog lommen ikke skade. Det var en trykskade, forstået på den måde at masten kollapsede på indersiden af sin bøjningskurve, så rimelig nem af få ud, idet der ikke stak splinter ud på udersiden, ud i forliget.

  Anyways – så vil jeg til enhver tid advokere for at der er tale om en produktionsfejl, når den kan knække, bare ved at være rigget i passende sejl efter speccen.

  Har nogen af jer andre, med knækkede master haft noget ud af at forfølge producenten, selvom masten måske er ældre end 2 år?

  ps. Det er den første mast (jeg) knækker i al den tid jeg har windsurfet, så har måske alligevel lidt heldig.

  Hilsen den lidt fattigere windsurfer

  #17703

  Redaktor
  Keymaster

  1. En mast der knækker er altid øv.
  2. Skal den gøre det, så helst på land.

  Der har jo været utallige skriverier om master der knækker, alle husker nok NP master for år tilbage osv.

  Jeg borede for sjov lidt i det for et par år siden, også forsikringsmæssigt, men kom ikke rigtigt længere.
  Ligesom med så meget andet, så bortfalder en hver form for erstatning, eller erstatningsansvar ved udløb af reklamationsperioden.

  Nogle masteproducenter,- NP blandt andet, tilbyder at forlænge garantiperioden med et år ved registrering af masten,- dvs 2+1 år.

  Mast ældre end to år= for egen regning kom jeg frem til.

  /Bensen

  #17710

  J Fjordside
  Participant

  Ok – tak for input.

  Vil da give forsikringen et skud, man ved jo aldrig 🙂

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.