Formula+foil= Blå Kugler del II

Dette er så del II af en god dag på vandet.
Efter at jeg for første gang i lang tid havde forsøgt mig på min formula, skulle der så skiftes til foil.

Henrik og jeg riggede den lyserøde rædsel og 7,8.

Og jeg har en tilståelse.

For første gang, så forsøgte jeg med et afstands-stykke, en spændskive, mellem bagerste vinge.
Og sikke en forskel, slet ikke til at forstå.

Kommer jeg tilbage til.
Ud over Henrik og jeg, ville det unge menneske Nye Peter forsøge sig på foil også.
Henrik udlånte venligst sin Horue foil med XXl letvindsfinnen.
Peter er en ung knøs der ikke vejer mere end en fyldt indkøbsvogn lørdag formiddag, så da han riggede 7,8? også, forventede vi at han ville være flyvende, hvad han så også var.

Jeg gik først ud, fulgt af Henrik.

Kom ud i vinden, nok 5-7ms, kom i planing, denne gang lod jeg foilen tage fart, den vanlige hylen i dæmpet form dog, mere fart, og førte riggen tilbage lige så stille,- kom først lidt op, og så helt fri af vandet.
Besluttede at ville teste påstanden om, at det bliver lettere når man har mere fart på, så faldt af for vinden,- kom lidt mere op på foilen, og den liderlige hylen fra foilen stoppede, mere fart og så lige pludselig, helt stille…og fuld kontrol, når lidt vel højt oppe, bøje i begge ben, og komme lidt ned, styre højden med små kropsbevægelser, kom ud i et vindbælte, og skifte taktik, gik nu højde i stedet, ud at hænge helt ude, krænge boardet lidt til luv, og hold da kæft,- det her var fedt, det her var sgu da let, og hvad der var mest overraskende for mig,- overhovedet ikke farligt..fuld kontrol var opfattelsen, og jeg svævede vel 2km i et træk i fuld kontrol. Og må indrømme,- første gang jeg nogen sinde har prøvet så langt stræk i kontrol, hold da kæft,- helt på højde med…nå pyt med det.

Vendte og havde som forventet problemer med at komme i planing på stb halse,- fandt et godt pust, kom igang, kom op, begge fødder i stropper, men fik ikke rigtig kontrol på højden, det gik pænt hurtigt, og pludselig mistede jeg greb med foilen, og lavede en superslammer baglæns.
Det går jo hurtigt når man slammer, især baglæns, så jeg nåede sådan set ikke at konstatere andet end jeg åbenbart ramte vandet med kuglerne først, og det gjorde edderm… ondt.
Da jeg kom op til overfladen og havde spyttet sildeyngel ud, så var det bare afsted efter grejet asap.
Fik fat i det, og først nu kunne jeg nyde smagen af bræk i munden,- godt nok en ordentlig gang nosseslammer jeg fik lavet.
Lå faktisk nok 5 min og ventede på at trække vejret normalt igen.

Men, kom da op, og fortsatte dagen.

I den geniale vindretning, dvs Ø er der kun minimale bølger, og det nød vi alle godt af.

Især nok Nye Peter der var ude med foil for første gange.

Og det gik rigtig, rigtigt god for ham. Han tog de forventede styrt, men fik også langsomt mere og mere styr på det.

Og det er hævnet over en hver tvivl at Horue letvinds-setup foiler før NP foil. Han kunne komme op i svæv i helt minimale forhold. Det kan man jo godt blive lidt misundelig over.

Men herligt at han nu er solgt, forvent at han vil plage om mere foiltid.

Jeg ved at også Henrik havde en god dag, og banditten planer stadig op før mig, suk.

Dagen i dag, har ubetinget været den bedste foildag nogensinde. Ikke så meget pga svæv, men på grund af måden der blev svævet på.

Og skide sjovt at konstatere at jeg ikke var (særlig) bange idag, samt at farten på foil i dag var 33,2 km/t mod formula på 31,4 km/t.

Der er afgjort potentiale i det foil, også for mig.
Kræver bare mere vind for at komme igang, og det er nok min største udfordring pt. Manglende evne til at pumpe igang.

Men for hulen en fed dag.

Lidt billeder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.