Foilsejl, – value for money?

Jeg har fået en del kommentarer ift anskaffelse af et foilsejl.

Dels vil man hører om jeg mener at det er pengene værd at købe et 100% foilsejl, ift et slalomsejl, eller for den sags skyld, et freerace sejl uden cambers.

Og så er der dem, der er forundrede over valget af netop Loft Skyscape, ikke mindst set i lyset af min normale forkærlighed for Np raceorienterede sejl.

Jeg er i min wannabewindfoiler udvikling kommet til det sted, hvor man må træffe nogen valg.
Skal sejlet være rødt, eller skal det være blåt? 😛
Nej, mere alvorligt, man skal på et eller andet tidspunkt gøre op med sig selv, hvad man egentligt ønsker når man foiler.
Er det let og (forholdsvis) ukompliceret foiling, eller er det hardcore speed, med fokus på højde, downvind og fart, fart.?

Lige i øjeblikket er jeg i mit foil-pubbe-stadie et sted hvor jeg ønsker det skal være let, skal være plug and play,- eller som mit mantra er…Det skal være SJAV!!

Og i øjeblikket finder jeg det ved det lette, det ukomplicerede og i nogen grad, det ufarlige.

Anskaffelse af et fuldcore, raceorienteret foilsejl ville derfor ikke rigtig passe ind i min nuværende comfortzone.
I øvrigt er der også væsentligt forskel på pris, ikke at glemme.
Jeg synes nok jeg har smidt $$ efter foilprojekter, så kan jeg holde lidt igen på finanserne, så gør det heller ikke noget.

Hvad der har spillet ind på mit valg af foilsejl, er ud over prisen, at det skal være let at rigge, at det skal være let at håndtere, at det skal have cambers, samt at det skal være til at bruge på en af min nuværende master.

Loft Skyscape lever op til alle delene,- benytter en Gun 100% mast, og det virker fornuftigt.
Cambers slår rundt, stor (kæmpe) profil foran i sejlet, det er hurtigt rigget, sætte forlænger på mål, rigge og hive ned uden værktøj, fedt.

Om jeg kan mærke forskel på et 100% foilsejl og et af de normale freeracesejl jeg ynder, det har været NP Rs Slalom, eller V8.

Både og,.- og en hel del, det ved jeg faktisk ikke.

En klar fordel er mindre mastelomme= mindre vand i lommen når snorestarte, lidt lettere at håndtere når man skal slå cambers rundt, og meget, meget blødere at stå med.

Jeg har sjov med det sejl, og det lever fint op til hvad jeg forventede. Om det er bedre end mit V8, det ved jeg faktisk ikke,- er jo rigtig glad for det nye V8 6,2 jeg købte sidste år.

Eneste rigtige anke jeg har til Loft sejlet er deres max str på 7,6.
Jeg ville rigtig gerne have haft noget 8,2 agtigt, men måske det kommer.

7,6 er for lidt som letvindsvåben når man vejer 100 kg, og har talent som en overvægtig flodhest.

Det har jeg så taget konsekvensen af, kommer der lidt om snart.

For at runde af.

Loft Skyscape har ikke skuffet mig indtil videre. Som jeg forestillede mig det ville være, – en meget blød udgave at et cambersejl.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.