Foilcup del II

 Nu er foiltræffet færdig,- og tiden er kommet til lidt reflektion.

Det første der springer op, er…hvorfor to havenisser der kan være fædre, måske ligefrem bedstefædre til de øvrige, kommer til sådan et arrangement?
Er det ikke spild af tid?
Og ikke mindst, fordi egentlig bøjetræning, mærkerunding og træning i starter—arrrrh, det er nok ikke hverken min eller Henriks spidskompetance.

Spild af tid?
Afgjort ikke.
Jeg (og Henrik) har fået ualmindelig fin særbehandling, nok fordi jeg/vi ikke deltager i selve sejladserne.

Og årsagerne til min manglende deltagelse i selve træningen som sådan,  er såmænd meget ligetil.
Det er jeg simpelthen ikke i stand til.
Mangler tilstrækkeligt talent og fysisk formåen.
Det kom ikke som nogen overraskelse for mig, men blev måske bekræftet med lidt for kraftig effekt.

Jeg valgte at deltage, fordi jeg forventede at kunne tilegne mig viden og erfaringer omkring foil og foilboards, og at kunne komme lidt på vandet, vel at mærke på mine præmisser, der bestemt er forskellige fra de unge menneskers.

Hvad fik jeg så ud af det?

I går havde vi en tekniksession på land, hvor Sebastian K gennemgik indstillinger på grej, og konsekvenser heraf, trimfifs, og sammenhænge mellem de forskellige parametre.
Og det var rigtigt godt.

Som udløber heraf, futtede jeg hen og ændrede lidt på mit setup, blandt andet min bomhøjde, der blev sat 5 cm ned og ændrede også lidt på mit mastetrack.

Vi gik herefter alle ud, de skrappe straks op og træne bøjer,- Jeg og Henrik tøffede lidt rundt.
Men rent faktisk fik jeg svævet en del, og når jeg endelig kom helt op, så var balancen unægtelig markant bedre, på en eller anden vis, var det ikke så skrækindjagende at komme helt op.

Efter 1 1/2 time tøffede vi ind igen, lidt at spise og drikke, og så ud igen, nu ikke ret meget vind.

Torben Kornum, og Kristen Justesen havde åbenbart besluttet at vi skulle have lidt hjælp, og det skal jeg godt nok love for at jeg fik.

Blev samlet op af følgebåden (feeeeeeed båd, har desværre ikke nogen billeder) og så hoppede Torben ombord på mit grej.

Vi havde marginalt vind nu, men ved lidt justeringer, tilsat god teknik, fik Torben grejet i planing.
Og ved at sidde i båden, havde jeg rig lejlighed til at følge med i hvorledes han fik grejet igang, stance, pumpeteknik, hvordan man redder den når den vil droppe, osv osv,- alt sammen utroligt flot demonstreret, ikke mindst fik jeg rigtig godt udsyn fordi Kristen kan sejle en følgebåd utroligt præcist og effektivt.
Rigtig mange tak for det.

Følgende områder blev der arbejdet med.
Mastetrack, rykket lidt tilbage grundet den svage vind, samme med nedhal der blev slækket ca. 2 cm. Efterfølgende har jeg også strammet mine fodstropper lidt mere op, idet Torben påpegede vigtigheden af lidt strammere stropper.

Faktisk blev det så godt, at det lykkedes mig at pumpe grejet i gang ved flere lejligheder, i marginalt vind. Fedt.

Efter sejladsen i går, havde jeg en lang snak med Seb. der åbenbart havde ligget lige bag mig, og observeret på min sejlads.

Han konstaterede at jeg stod for tungt på bagerste fod, og anbefalede at flytte både bagerste og forreste fodstropper tilbage,- done.
Fik fif til at optimere ift mastetrack, gode råd om afstand mellem fodstropper på en JP155, han rykkede min trapezliner frem, og i det hele taget,- gav rigtig gode råd, baseret på observationer han havde lavet på vandet.
Og jeg kunne jo genkende hvad han fortalte.

Planen idag var så at mærke hvorledes de forskellige ændring havde påvirket følelsen af sejlads i dag, men.

Vejret var ikke rigtigt med os.

Vinden drejet i V, og meget stødende.

Bevares jeg havde svæveture, men forholdene på vandet var så “dumme” at jeg ikke rigtigt med sikkerhed kan konstatere om det har hjulpet.

Har skrevet nye trim ned selvfølgelig, og vil arbejder med det de kommende måneder.

Kan godt være jeg ikke fik sejlet så meget som de andre de seneste to dage, men mit udgangspunkt var fra en start anderledes.
Mit mål med foilcuppen var information, og teknik, og det fik jeg rigtigt fint tilført.

Så meget at jeg har en bedre forståelse af sammenhænge mellem de forskellige parametre, og det tror jeg var ret godt.

Tak for idag, og godt kæmpet i land, da det begyndte at blæse for alvor.

Marianne tog en del billeder, se dem her 

 


Kommentarer

Foilcup del II — 1 kommentar

  1. Også her fra skal der lyde en tak for et fint stævne, syntes selv at jeg fik ” valuta for pengene ” selv om vi ikke formår at deltage på samme plan som de unge mennesker. Disse er forøvrigt super skrappe, og imponerernde at de alle kom retur for ejen kraft da vejret tog en uventet drejning ( læs, 40 50% mere vind end meldt at vejrudsigterne ) Respekt.
    Bensen og jeg havde sneget os ind inden vejret blev helt slemt. Tror det har noget at gøre med bensens gigtplagede knæ og at mine udslet begyndte at klø. Nok nærmere en sjette sans som nok er kommet af at vi til sammen har været 100 år til søs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.