Canmore. Bruger-erfaringer.

canmorec
Nu har en stor del af Knebel-banden (kendt om Kanelgiffel-gufferne) benyttet sig af Canmore gennem et par mrd.
Det er derfor på sin plads at kommer med lidt bruger erfaringer.
Redaktionen er ikke selv ejer af en Canmore, og har ingen hensigt herom. Pt er der i posen en Garmin Forerunner 205 en Garmin XT910, en GT31 samt en Virb Elite,- det må række.
Det følgende omkring Canmore relaterer derfor til de informationer jeg har, dels gennem utallige mails ifm speed, dels gennem flere tråde på forum.

For det første har man testet om den er vandtæt uden pose. Det er den ikke!!
Kilde: CC. Dog blev Canmore angiveligt reddet efter nedsænkning i ferskvand, og efterfølgende tørret med datters hårtørrer.
Redaktionen bemærker, at datter ikke er standardtilbehør når Canmore bestilles.

Den helt store udfordring med Canmore er, som jeg har forstået det. Den meget, meget lille hukommelse.
Det er derfor nødvendigt at tømme hukommelsen ofte, dvs udlæse track. I den forbindelse har en del oplevet udfordringer, og meget ofte er resultatet blevet, at fabriksindstillinger skal genetableres. Her er det så vigtigt at man efterfølgende indstiller midlingstid til 1 sek, og ikke de 5 sek som er standard.

Tilsyneladende giver kombinationen Canmore og Mac særlige udfordringer.
Disse, incl løsning giver Claus her.

OK, MACOS gør tingene på en lidt speciel måde. Når du sletter dokumenter ender de i din skraldespand. Skraldespanden kan så efterfølgende tømmes – det er sådan set meget smart. MEN, hvis du har en ekstern device tilsluttet (f.eks. et USB nøgle, en harddisk, eller en Canmore) og sletter filer på den, vil de også havne i skraldespanden. Men de havner bare ikke i den samme skraldespand, men en skraldespand der bliver oprettet på den device du har tilsluttet – f.eks, Canmore. Derfor får du ikke mere plads på Canmore.

Så for at komme helt af med de filer du har slettet skal du altså tømme skraldespanden SAMTIDIG med at devicen er tilsluttet.

Er det nu smart eller er det ikke smart? På en måde er det smart og på en anden måde ikke, og du kan selv finde mange meninger om dette på nettet hvis du har lyst.

Hvis man gerne bare vil slette sine Canmore FIT filer UDEN de ender i en lokal skraldespand på Canmore, kræver det at vi husker lidt tilbage på de gode gamle DOS dage (og det må der være ret mange der kan huske). Dengang blev vi blev mødt at dette “symbol”:

C:>

– altså en kommandoprompt, som bare ventede på at at man tastede et eller andet. F.eks. kunne man skrive wp og trykke retur, og så startede Word Perfect!! (som vi jo alle husker).

Nå tilbage til det det handler om.

På Mac starter du programmet Terminal. Det gør du nemmest ved at trykke CMD+Space (så får du Spotlight frem – den lokale søgemaskine), skriv Terminal og vælg programmet. En vindue kommer frem med noget der ligner DOS prompten. Her skriver du rm -f (bemærk mellemrum efter ‘rm’ og et efter ‘f’), herefter vælger du alle de FIT filer du vil slette i Finder (det program hvis du kan se filer og foldere), og – og nu kommer det svære – drag’n’dropper du filer over i Terminal vinduet. Tilbage til Terminal trykker du på retur. Og wupti så er filer væk (og ikke i skraldespanden).

I disse tider hvor folk hellere vil se en video end læse tekst – vil jeg lige senere lave en lille video der hurtigt viser ovenstående.

Jeg vil også lige checke hvor meget plads der egentlig er på Canmore (altså hvor mange timers tracking den egentlig holde, før der skal slettet FIT filer).

Tak til Claus.

Jeg kan netop læse på forum at en PC bruger nu også har problemer med udlæsning af filer, håber vi finder en løsning til ham også.
Især fordi der vist blev sat personlig rekord.


Kommentarer

Canmore. Bruger-erfaringer. — 1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.