web analytics

2.gen foils,- den vilde tid

Gnavne gamle mænd på foil. Del III

Som jeg sluttede sidst i  denne fortælling om gamle mænd med nye foils, så skabte fremkomsten af NeilPryde alu foils en eufori, og en world wide begejstring for foils generelt.

De to gnavne gamle mænd, var jo (det antog de øvrige på vandet i hvert fald) erfarne foilere, der havde taget pionertiden med, og derfor med stor indsigt, kunne udtale os om alt….hvilket vi selvfølgelig i den grad gjorde.

Men ret beset havde vi intet at have det i.
Bevares, vi havde udstillet vores, nok mest mit, fuldkommen manglende talent som windfoilere, og mange, rigtig mange windsurfere,  havde erklæret foil for en døgnflue- ikke mindst efter de havde set Cykelhandlerens og mine spastiske forsøg på at erhverve kontrol,- eller måske havde overværet vores højlydte kommunikation når på vandet.

Sagen var, at vi ikke havde lært ret meget, ud over en generel frygt, og passende respekt for det at foile.

Vi brugte et år på Horue foils. Det lærte vi ikke meget af,- og så alligevel.

Nu kan det lyde som om at Horue var noget frygteligt at sejle med,- med nutidens landvindinger så ja, men i 2016 var de hvad man kunne få, var ikke billige, og trods mangler var de alligevel spændende, og var jo første gang man forsøgt med egentlig masseproduktion af carbonfoils.

Trods manglende held med at kontrollere Horuebæsterne, ville jeg ikke have undværet tiden.

Vi lærte ikke at foile, men vi blev virkelig hooked på det, og det blev senere grundstenen i vores foil-eventyr. Den stålsatte vilje der kendetegner gnavne gamle mænd i modvind kom til udtryk.
Især når der ikke er kvindfolk involveret.

Efter lang ventetid modtog vi endelig vores lyserøde tingester fra NP.

Og cykelhandleren ringede til mig en sen aften,- HVA´Faaan er det for noget..?

Dybt inde i hans gammelmandskrop, der bor der en lille maskinmester, der ind i mellem stikker sit hoved frem.
Denne maskinfætter havde konstateret, at huller til finneskruer ikke var metriske men tommer!!

Og så var fanden løs.
På verdensplan kogte nettet over, alle surfere anvender jo 6mm rustfri skruer til deres finner, og så lige pludselig kom der tommegevind.
Og i en længde som ikke kunne anskaffes.
(Jeg har i øvrigt aldrig fået opklaret hvorfor det skete)

Jeg havde maskinværkstedet hos Mols-Linien til at undersøge og udskifte gevind, og det kom der en lang historie ud af.
Jeg fik ved den lejlighed monteret coils med mm gevind.

NP iværksatte nationalt og internationalt brandslukning, og folk begyndte at forholde sig til hvorledes alufoilen rent faktisk virkede.

Vi to gnavne gamle mænd, med årelang erfaring ud i foil (hvis vi selv skal sige det), stod lidt på sidelinien og grinede i skægget,- alle steder blev der beskrevet om de oplevelser vi selv 1 år tidligere havde gennemlevet,- de vilde styrt osv..

Vi to gnavne mænd, forventede i vores visdom, at ved fremkomsten af de nye foils, ville vi kunne vise verden hvordan man foiler, idet vi havde været igennem alle de styrt.

Henrik styrter med Horue

Det siger jo næsten sig selv,- vi blev klogere, vi blev meget klogere.

Den der lyserøde alutingest NP Flight, det var noget fuldkommen andet, end det vi havde været vant til med Horue. På godt og ondt.

Men at påstå, at vi bare stillede os op,  og så foilede vi, vil svare til,  at påstå at der aldrig har været folk på månen.
Det gjorde vi ikke!

Til trods for vores umådelige erfaring med foil,- i hvert fald ift andre surfere,- måtte vi konstatere, at det virkede ikke for os.

Det endte faktisk med, at vi måtte til at lære det helt forfra, fordi den nye foil, var så markant anderledes end hvad vi havde benyttet hidtil. På godt og ondt.

En utrolig spændende tid, med utallige konspirationsteorier om stort og småt, men der  var generel enighed om at Bill Gates var skyld i meget……

Ganske kort tid efter fremkomsten af NP Flight, begyndte der at komme andre producenter på banen, og dem skulle jeg selvfølgelig også prøve.
Nævner her Naish, og Ker foils (Bic) som jeg også anskaffede.

Herom i næste blog, samt om hvorledes de gamle nisser oplevede at være first movers på noget, ..

Facebook Comments
Total Page Visits: 1163 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *